Harde lenzen

Zachte lenzen

Torische lenzen

Multifocale lenzen

Harde contactlenzen

 

Dit zijn vormstabiele contactlenzen die gemaakt worden in diverse zuurstof doorlatende-, kunststof materialen. Zoals de naam al aangeeft behouden deze lenzen hun vorm.

Hierdoor is het mogelijk met deze lenzen ook cilinder-afwijkingen te corrigeren tot een waarde van  -2.5 dpt (dioptrie). Het comfort wordt buiten het toegepaste materiaal vooral bepaalt door de pasvorm van de lens op het oog.

Door de productie van de lenzen in ons eigen laboratorium kunnen wij vele lensvormen aanmeten en produceren. Deze lenzen worden op maat voor u gemaakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zachte contactlenzen

 

Deze lenzen zijn in diverse systemen verkrijgbaar: van jaar- tot maandsysteem tot zelfs het elke dag vervangen van de lenzen.

Door de zachte lens zelf te produceren zijn we in staat een veel betere aanpassing op uw oog te creëren.

Het is mogelijk elke gewenste radius (kromming), diameter en  bijbehorende sterkte van de lens te maken waardoor deze beter op het traanvocht blijft drijven.

Mede hierdoor en het op de juiste wijze de lenzen te onderhouden kunnen beschadigingen

of vervorming van het hoornvlies worden voorkomen en zult u met veel comfort gebruik kunnen maken van onze zachte contactlenzen.

 

Torische contactlenzen

 

Deze lenzen worden aangemeten indien er sprake is van een cilinder-afwijking. Dit komt over het algemeen doordat het oog geen zuivere bolvorm heeft maar min of meer de vorm heeft van een rugbybal. De lichtstralen die het oog binnenkomen vallen dan niet precies op het netvlies waardoor het erg moeilijk wordt om goed te kunnen lezen.

Deze lenzen zijn verkrijgbaar in de harde-, vormstabiele uitvoering maar ook als zachte lens in de diverse  vervangingssystemen. In overleg kunnen we bepalen welke uitvoering voor u het meeste geschikt is. We zijn gespecialiseerd in het corrigeren van cilinder afwijkingen hoger dan -2.75 dpt.

 

Het menselijk oog geeft het scherpste zicht wanneer het volkomen bolvormig is, zo rond als een voetbal.

Dat noemt men emmetropie. Vervorming ontstaat wanneer de oogbol te kort is  (hyperopie) of te lang is (myopie), of wanneer het hoornvlies eivormig in plaats van volledig rond is (astigmatisme).

Multifocale contactlenzen

 

Deze lenzen zijn speciaal ontwikkeld voor als u naast een correctie voor de afstand ook problemen bij het lezen krijgt. Dit treedt in het algemeen op bij personen tussen de 42 en de 50 jaar oud.

De lens in het oog kan zich dan niet meer voldoende bol maken om de beelden dichtbij scherp te krijgen waardoor het erg lastig wordt om scherp te stellen bij het lezen dichtbij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hiervoor zijn diverse zogenaamde multifocale contactlenzen verkrijgbaar en iedere producent van contactlenzen heeft daarvoor zijn eigen lens ontwikkeld.

Gezien het feit dat deze correctie niet eenvoudig op te lossen is nemen wij uitgebreid de tijd in het aanmeten om tot een juiste correctie te komen voor uw specifieke pasvorm en sterkte. Compulens Contactlenzen heeft zich hier door jarenlange ervaring in gespecialiseerd.

 

Samen met u bepalen wij welke lens het beste aan uw eisen voldoet, zowel in de harde-, vormstabiele lenzen als in de zachte contactlenzen.

Voor beide uitvoeringen zijn de multifocale contactlenzen nu ook te produceren met een aanpassing voor cilinder-afwijkingen waardoor er nog meer mogelijkheden voor u zijn ontstaan.

Mauriacstraat 23

5924 AL Venlo-Blerick